Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه گفت: دعای روز ۲۷ رمضان این را می‌فهماند که هیچ وقت نباید از رحمت خدا ناامید شوید و بهره‌مندی از آن را نباید به شب قدر یا لحظه خاصی منحصر کنید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه، کارشناس مذهبی، در پاسخ به این سوال که چرا با وجود این که طبق روایات شب های ۱۹، ۲۱ و ۲۳ رمضان به شب قدر معروف بوده و احتمال قدر بودن در یکی از این شب ها بالاست، در دعای روز ۲۷ این ماه مبارک از خداوند درخواست می کنیم که فضیلت شب قدر را روزیمان قرار دهد؟ در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: این تعبیر در روز بیست و هفتم به نوعی تلنگری برای ماست تا به این باور برسیم که یادمتن نرود، شب قدر شبی بسیار با ارزش مند است که زمان دقیق آن معلوم نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: از سویی در بعضی از روایات که البته در فقه شیعه ضعیف شمرده می شود، اما در سایر مذاهب به آن توجه خاص می‌کنند، شب بیست و هفتم به عنوان یکی از شب‌هایی که احتمال قدر بودنش است، مطرح شده و لذا اعمال، دعا و نماز، برخی ذکرها و احیای مستحبی برای این شب ذکر شده است.

این کارشناس اضافه کرد: در این دعا ما از خدا می خواهیم که فضل لیله قدر را نصیب ما بگرداند، یعنی انگار کسی بوده که به هر دلیلی شب های نوزدهم، بیست و یکم و بیست و سوم را موفق به احیا نشده، لذا الان از خدا درخواست می کند که هر آنچه که در آن شب ها به خوبان داده و از مقدمات عالم روزی کرده به او هم نصیب کند.

وی افزود: این مهم به این معنی نیست که اگر الان از خدا فضل لیله قدر بخواهد، حتما شب قدر است، بلکه می گوید فضائلی را که فوت شده و من فرصت نکردم احیا کنم، به من بدهید.

 اصغری حسامیه اظهار کرد: نکته دیگری که در این رابطه می توان گفت این دعا در روزها و بلکه در ساعات پایانی ماه مبارک رمضان مطرح می شود و شاید به نوعی عنوان می کند ماه مبارک رمضان ماهی است که همه عظمت خودش را از شب قدر گرفته و علت عظمت لیله قدر، نزول قرآن است و به تعبیری و به یک نگاه آن فضل لیله قدر که در این دعا مطرح شده، همان قرآن است.

وی گغت: بر این اساس مطرح می شود که خدایا روزی من کن قرآنی را که در شب قدر نازل شده و این همه عظمت دارد تا با این کتاب آسمانی انس داشته باشم و بر قلب من حاکم شود.
 
این کارشناس مذهبی اذعان کرد: بعضی از علما می گویند که این دعاها مربوط به کل ماه مبارک رمضان است، یعنی به این گونه نیست که دعای بیست و هفتم را حتماً در همین روز بخوانیم، بلکه آن را می توان در دیگر شب ها هم قرائت کرد.

 وی تصریح کرد: این که گفته شود، این دعا مربوط به روز ۲۷ رمضان است و حتما درخواست فضله شب قدر مربوط به این تاریخ است، وجهی ندارد، بلکه دعایی برای کل ماه مهمانی خداست.

 به گفته اصغری حسامیه، از سویی برخی از علما اظهار می کنند که این دعا ۱۷ یا ۱۸ ماه مبارک وارد شده و در واقع قبل از شب ۱۹ قرائت شود، بنابراین در کتاب مرحوم سید بن طاووس آمده که دعای دیگری برای روز ۲۷ ماه مبارک رمضان نقل کرده اند.

وی گفت: نکته دیگری که در پاسخ به این سوال می توان اعلام کرد، این دعا مفهومی را از شب قدر به ما منتقل می کند و آن این است که شما هر لحظه و هر ساعتی که با خداوند خودتان ارتباط برقرار کنید و از گذشته تان که کوتاهی کردید، اظهار ندامت کرده و طلب کنید که خدا شما را برای اطاعت و بندگی برای آینده یاری کند، آن لحظه شب قدر است، حتی اگر روز باشد.

 این کارشناس اضافه کرد: این دعا مربوط به روز ۲۷ رمضان است و به ما این را می‌فهماند که هیچ وقت نباید از رحمت خدا ناامید شوید و بهره‌مندی از رحمت خدا را نباید به شب قدر یا لحظه خاصی منحصر کنید.

وی تصریح کرد: هر لحظه شما تصمیم بگیرید که با پروردگار ارتباط برقرار و از او طلب کنید خدا آن شب را یاری می کند، نمونه‌های فراوانی در تاریخ داشتیم، از تغییر فضیل بن عیاض، حر بن یزید ریاحی، طیب حاج رضایی ها که عوض شدند و گذشته بد خود را جبران کردند و حال آن که لحظه تحولشان شب ۲۳ رمضان نبود.

این کارشناس تاکید کرد: این دعا به ما می فهماند که خودمان را مقید به شب ۲۳ ماه رمضان نکنیم، بلکه برای تغییر هر زمانی از خدا بخواهیم دستمان را می گیرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: ماه مبارک رمضان لیله قدر شب قدر روز ۲۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۵۶۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند آموزه‌ مهدوی در دعای عهد و ندبه‌ ی امام صادق (ع)

، دعای ندبه و دعای عهد در شرایطی از امام صادق علیه‌السلام نقل شد که جامعه مسلمین نیاز شدیدی نسبت به شناخت امام عصر عجل الله تعالی فرجه و معارف مهدوی داشتند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، دعای ندبه و دعای عهد در شرایطی از امام صادق علیه‌السلام نقل شد که جامعه مسلمین نیاز شدیدی نسبت به شناخت امام عصر عجل الله تعالی فرجه و معارف مهدوی داشتند؛ چرا که مردم آن دوران متأثر از افراد و جریاناتی بودند که با جعل کردن احادیث نبوی، خود را به دروغ همان منجیِ وعده داده شده می‌دانستند و سعی می‌کردند از رهگذر این جعل عنوان، برای خود جایگاه و یا حکومتی دست و پا کنند که اتفاقاً در فتنه خود به موفقیت‌هایی دست یافتند؛ مهم‌ترین این جریانات هم عباسیان بودند که با جعل احادیث پیامبر، مهدی موعود را از نسل جدشان عباس عموی پیامبر معرفی کردند و به این ترتیب، صدها سال بر مسند قدرت نشستند. جالب اسامی که برای حکام خود انتخاب می‌کردند، کاملاً هدفمند بود که نمونه‌های آن را در اسامی‌ای همچون منصور، مهدی، هادی، منتصر و مهتدیِ عباسی می‌بینیم.

دعای ندبه و مبازره امام صادق(ع) با مهدویت دروغین عباسیان و واقفیه

اما دعای عهد را سید بن طاووس در مصباح الزائر، ابن مشهدی در المزار الکبیر، کفعمی در المصباح و البلد الامین و همچنین مجلسی در بحارالانوار و زاد المعاد نقل کرده‌اند. این امر سبب شده تا این دعا همواره بین شیعیان از اعتبار فراوانی برخوردار باشد. با نگاهی کلی به این دعای شریف در می‌یابیم امام صادق علیه‌السلام آن را ذیل چند مقطع از دوران غیبت دسته‌بندی کرده‌اند که شامل 1. عصر غیبت 2. وقت رجعت 3. دوران قیام امام 4. عصر ظهور است.

آنچه مربوط به تبیین رفتاری در عصر غیبت است عبارتند از رساندن سلام به امام، تجدید عهد روزانه با امام،‌ درخواست پیوستن درجرگه یاوران مهدی (عج)،‌ سبقت گرفتن در تحقق اوامر ایشان، درخواست دیدار امام در عصر ظهور و درخواست گشایش امر ظهور است.

درباره مقطع رجعت، در فرازی از این دعا می‌خوانیم: «اللّٰهُمَّ إِنْ حالَ بَیْنِی وَبَیْنَهُ الْمَوْتُ الَّذِی جَعَلْتَهُ عَلَىٰ عِبادِکَ حَتْماً مَقْضِیّاً فَأَخْرِجْنِی مِنْ قَبْرِی مُؤْتَزِراً کَفَنِی، شاهِراً سَیْفِی، مُجَرِّداً قَناتِی، مُلَبِّیاً دَعْوَةَ الدَّاعِی فِی الْحاضِرِ وَالْبادِی»؛ یعنی خدایا اگر بین من و او مرگی که بر بندگانت حتم و قطعی کردی حائل شد، کفن پوشیده از قبر مرا بیرون آور، با شمشیر از نیام برکشیده و نیزه برهنه، پاسخگو به دعوت آن دعوت‌کننده، در میان شهرنشین و بادیه‌نشین.»

درباره آنچه مربوط به قیام امام در بخش اول ظهور ایشان می‌خوانیم: «وَ اجْعَلْهُ اللّٰهُمَّ مَفْزَعاً لِمَظْلُومِ عِبادِکَ، وَناصِراً لِمَنْ لَایَجِدُ لَهُ ناصِراً غَیْرَکَ، وَمُجَدِّداً لِمَا عُطِّلَ مِنْ أَحْکامِ کِتابِکَ، وَمُشَیِّداً لِمَا وَرَدَ مِنْ أَعْلامِ دِینِکَ وَسُنَنِ نَبِیِّکَ صَلَّى اللّٰهُ عَلَیْهِ وآلِهِ، وَاجْعَلْهُ اللّٰهُمَّ مِمَّنْ حَصَّنْتَهُ مِنْ بَأْسِ الْمُعْتَدِینَ»؛ یعنی خدایا او را پناهگاهی قرار بده برای ستمدیدگان از بندگانت و یاور برای کسی که یاری برای خود جز تو نمی‌یابد و تجدیدکننده آنچه از احکام کتابت تعطیل شده و محکم‌کننده آنچه از نشانه‌های دینت و روش‌های پیامبرت (درود خدا بر او و خاندانش) رسیده است و او را قرار بده، خدایا، از آنان‌ که از حمله متجاوزان، نگاهش داری.» در این فراز، پناهگاه بودن امام، نصرت ایشان نسبت به مؤمنان، تجدیدکننده احکام تعطیل شده و تحکیم‌کننده قله‌های دین و سنت پیامبر صلی الله علیه و آله مدنظر است.

اما درباره ویژگی امام در عصر ظهور در این فراز می‌خوانیم: «وَ اعْمُرِ اللّٰهُمَّ بِهِ بِلادَکَ، وَأَحْیِ بِهِ عِبادَکَ، فَإِنَّکَ قُلْتَ وَقَوْلُکَ الْحَقُّ: ﴿ظَهَرَ الْفَسٰادُ فِی الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ بِمٰا کَسَبَتْ أَیْدِی النّٰاسِ﴾، فَأَظْهِرِ اللّٰهُمَّ لَنا وَلِیَّکَ وَابْنَ بِنْتِ نَبِیِّکَ الْمُسَمَّىٰ بِاسْمِ رَسُولِکَ، حَتَّىٰ لَایَظْفَرَ بِشَیْءٍ مِنَ الْباطِلِ إِلّا مَزَّقَهُ، وَیُحِقَّ الْحَقَّ وَیُحَقِّقَهُ»؛ خدایا به دست او سرزمین‌هایت را آباد کن و بندگانت را به وسیله او زنده فرما، به درستی که تو فرمودی و گفته‌ات حق است که: «در خشکی و دریا به سبب آنچه [از اعمال زشت] که مردم به دست خود مرتکب شدند تباهی و فتنه آشکار شده است»، خدایا ولی‌ات و فرزند دختر پیامبرت که به نام رسولت نامیده شده، برای ما آشکار کن تا به چیزی از باطل دست نیابد، مگر آن را از هم بپاشد و حق را پابرجا و ثابت کند.»

عمران و آبادانی پهنه عالم در عصر ظهور و احیای بندگان از جهل و ضلالت توسط امام، دو نکته مهمی است که در این دعا دیده می‌شود و در سایر احادیث به آن اشاره شده است.

آبادانی زمین و احیای انسان‌ها در عصر ظهور

در دعای ندبه، محوریت مهدویت با خوبان درگاه الهی است؛ به این صورت که امر مهدویت از انبیاء و اولیاء آغاز می‌شود، به ماجرا ائمه علیهم‌السلام می‌رسد و از آنجا ختم به امام زمان عجل‌الله تعالی فرجه و ندبه و زاری به درگاه خداوند درباره غیبت ایشان و شوق دیدار امام می‌شود. بعد در انتهای این دعا از خداوند درخواست می‌کنیم اعمال‌مان را به واسطه امام عصر عجل الله تعالی فرجه مقبول کند.

انتهای‌پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم بهره‌مندی از ظرفیت‌های گیلان برای توسعه صنایع دریا محور
  • شاخص بهره مندی روستا‌های کردستان از راه‌ آسفالته به ۷۵ درصد رسید
  • بهره‌مندی ۱۲۳ شهر و ۲۴۶۹ روستای استان فارس از گاز
  • تامین اعتبار برای خرید واگن های جدید قطار شهری کرج
  • گوشه‌هایی از مراسم پرفیض دعای ندبه در امامزاده بهلول (ع) خوی + تصاویر
  • ۲۰ استان و ۱۱۰ شهرستان متأثر از بارش‌ها و سیلاب بهاری / بهره‌مندی ۳۲۰۰ نفر از خدمات امدادی
  • بهره‌مندی ۷۰۰ زنجانی از نذر سلامت هلال‌احمر
  • توضیح دانشگاه تهران درباره بهره مندی از ظرفیت شخصیت‌های حقوقی
  • بهره‌مندی ۸۰۰ کرمانشاهی از خدمات فیزیوتراپی هلال احمر
  • چند آموزه‌ مهدوی در دعای عهد و ندبه‌ ی امام صادق (ع)